’t Zijpe, Anna Jacobapolder

In de maand september maken we een viertal duiken bij Anna Jacobapolder. Voor de ingang ligt tussen de vier en zes meter een mooi begroeid touw. Op en rond dit touw leven heel veel zeenaalden en een drietal zeepaardjes.

Om de duikmassa wat voor te zijn, gaan we steeds vroeg te water. Vaak rond achten als eerste het water in. Erg leuk om ook Timo de mooie onderwaterwereld te laten zien en de zeepaardjes. Soms vinden we ze snel en soms neemt het wat meer tijd in beslag. Wat kunnen die beestjes zich toch goed camoufleren. Zeker als ze aan de onderzijde van het touw gaan zitten. Bij twee duiken hebben we de beestjes bijna een uur voor ons alleen gehad. Erg gaaf om te kijken hoe ze eten en bewegen.

Tussen de hangculturen kwamen we ook nog een zeepaddenstoel tegen. Dat was voor ons al weer heel lang geleden. Vervolgens bij hoogwater langs de dijk uit duiken om ondiep nog even te snuffelen naar steenslijmvisjes. Ze zijn hier een stuk kleiner dan bij Strijenham, maar net zo leuk.

Helaas zijn de zeepaardjes rond eind september weer vertrokken naar onbekende oorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *