Rondreis zuidelijk Noorwegen

2 t/m 25 augustus 2018

Deze zomer maken we een mooie reis door het zuidelijk deel van Noorwegen. We nemen de veerboot van Kiel naar Oslo. Vanuit Oslo rijden we direct door naar ons huisje net ten zuidoosten van Prestfoss. Na een paar dagen rijden we richting Hardangervidda, waar we een aantal dagen net ten noorden van Kinsarvik overnachten. Naast wandelen, gaan we ook nog een dag raften vanuit Øvre Eidfjord. Dit is een leuke afwisseling. Onze geplande 4-daagse wandeltocht naar Trolltunga gaat helaas niet door vanwege slecht weer, maar als alternatief maken we een mooie 3-daagse wandeltocht over het oostelijk deel van de Hardangervidda. Na deze tocht rijden we via Odda richting het zuiden naar Jørpeland. Bezoeken Stavanger en de Preikestolen. We rijden weer door richting het oosten naar het Sirdal. Ook hier gaat onze 4-daagse wandeltocht niet door door regenachtig weer. De geplande tocht naar Kjeragbolten besluiten we als dagtocht te doen. Verder maken we wat kleine wandelingen en bezoeken we een paar kleine musea. Onze laatste bestemming in Noorwegen is bij Brokke in het Setesdal. Naast een mooie wandeling rond het Øyuvsvatnet voltooien we hier de Via ferrata naar Straumsfjellet. De Via ferrata is pittig en we doen er bijna de hele dag over. Nadat we bijgekomen zijn rijden we naar Kristiansand. We verkennen de historisch stad en het schiereiland Odderøya. In de middag varen we naar Hirtshals, waar we ten zuiden van Skagen een wandeling van het Skagerak naar het Kattegat maken en de Råbjerg Mile bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *