Grevelingenmeer, Dreischor het gemaal

Vandaag besluiten we richting het gemaal in Dreischor te gaan. Het zicht is vermoedelijk nog steeds goed, dus we kunnen weer lekker aan de slag met de groothoek. Zowel bij  Dreischor-parking als het gemaal is niemand. Snel omkleden en het heldere water in. Als we ons onder laten zakken en richting het dijkje zwemmen, verschijnt er al negen graden op de computer. Brrrr, het gaat snel naar beneden. We volgen het dijkje onder water richting het gemaal en doen ons best om de Hermea bifida (slanke rolsprietslak) te vinden. Helaas kunnen we het slakje niet vinden. Als we bij het gemaal aankomen, ga ik tussen en naast de palen hangen en Mariëlle schiet een aantal plaatjes. Vandaag is er geen zon en alles ziet er erg grauw en grijs uit. Hoewel het zicht tussen de 6 en 8 meter bedraagt, hangt er toch veel troep in het water. Best jammer, want zo’n groot object is erg lastig uit te lichten met onze kleine flitsers. De zon hebben we hard nodig. Mariëlle geeft het op en geeft de camera aan mij en maakt duidelijk dat ze op zoek gaat naar de Hermea bifida. Ik probeer het nog even, maar echt goede foto’s gaan het niet worden. Via het dijkje ga ik weer terug op zoek naar Mariëlle en de slakken. Ik zie veel hele grote groene wierslakken. Verder diverse grondels die al wat trager aan het worden zijn. Ik maak nog wat landschapsfoto’s van de wieren en begroeiing. Deze zien er nog redelijk fris uit. Mariëlle heeft bij een begroeide paal eindelijk de slak gevonden. Knap gevonden, mij is het niet gelukt. Na ruim zeventig minuten heb ik het behoorlijk fris. Volgende keer de wanten weer aan en een extra laagje.

Eén reactie:

  1. Beste Richard en Mariële de Kok,

    Ik ben op zoek naar een mooie onderwaterfoto van het Grevelingenmeer/Oosterschelde. Ik zag op jullie website een aantal foto’s staan (zie url welke ik bedoel). Ik vroeg mij af of deze van jullie zelf zijn en of ik deze zou mogen gebruiken voor een informatiebord wat ik aan het maken ben.

    http://www.richardenmarielledekok.nl/test/2018/11/09/grevelingenmeer-dreischor-het-gemaal/

    Met vriendelijke groet,
    Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *