Oosterschelde, Stavenisse

Wat een schitterend voorjaarsweer is het vandaag. We gingen thuis weg met 2 graden en kwamen in de middag terug met 16 graden. Bij de trailerhelling van Stavenisse gaan we net na de hoogwaterkentering te water. Het zicht valt toch wat tegen en bedraagt rond de 2 meter. In het verlengde van de helling duiken we naar een meter of achttien. Onderweg niet heel veel leven tegengekomen. Op het zand wat heremietkreeften en een wulk. Dit jaar zijn de wulken voor ons wat schaars geweest. Na 25 minuten op diepte gaan we weer langzaam omhoog. Op het zand zit een oprolkreeft helemaal vrij ons aan te kijken en een stukje verder zitten een aantal harlekijnen bij elkaar. Tussen de 8 en 5 meter zoeken we hard naar glasmuiltjes en stiekem hopen we op een glimp van een snotolf. Na 45 minuten zijn we weer bij de helling en geeft Mariëlle aan dat ze het koud heeft (4 graden). Ik neem de camera over een besluit nog even ondiep met de stroming mee te driften. Het zicht loopt terug naar krap anderhalve meter en helaas kom ik geen snotteraars en/of donderpadden tegen. Ook geen glasmuiltjes, die we vorig jaar rond deze tijd toch heel veel tegen kwamen. Ondiep zitten aardig wat zeesterren, die een beetje vreemd op hun poten staan. Ik maak er nog maar een foto van. Mijn enige plaatje vandaag. Na dik een uur duik ik weer richting de dijk en klauter aan de andere zijde van het huisje het water uit. Vervolgens nog even lekker in het zonnetje picknicken op de steiger. Heerlijk gedoken, maar geen bijzonderheden onder water tegengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *