Zijpe, Anna Jacobapolder

Na de lunch maken we nog een duik bij Anna Jacobapolder. Het zicht is boven verwachting. Ondanks de stormachtige wind hebben we drie tot vier meter zicht. We blijven een half uur ondiep en duiken rond de 5 à 6 meter op zoek naar rode mannetjes. Helaas weer geen snotolven. We vinden nog wel een nestje van een zeedonderpad zonder de vader, vlakbij de steiger. Mariëlle houdt het na 40 min voor gezien en ik schiet nog even de diepte in. Wie weet kom ik nog wat leuks tegen. De brede ringsprietslakken die hier zitten zijn we nog steeds niet tegengekomen. Dieper dan 11 meter wordt het zicht behoorlijk slecht en ik besluit weer terug te gaan naar de steiger. Nog geen foto gemaakt, dus ondiep nog even mijn best gedaan op een foto van het donderpaddennest, de wakame en de diverse zeesterren. Volgende week wordt het weer weer wat beter en vinden we hopelijk onze eerste snotolf van 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *