Oosterschelde, Zeelandbrug

Na de zeer mooie duik van afgelopen week vrijdag, zijn we vijf dagen later weer terug bij de Zeelandbrug. Voor ons een ongebruikelijk duikdag. Het is heel rustig op de parkeerplaats. Slechts twee duikers. Jammer dat de toiletten dicht zijn. Gelukkig is het vulstation wel stand-by. Als we een half uur later het water in stappen valt het toch behoorlijk tegen. Het zicht is zeer matig en als we tussen de pijlers hangen bedraagt het zicht ruim een meter. Jammer, maar niets aan te doen. We gaan op zoek naar de brede ringsprietlakken en de gymnota’s. Terwijl Mariëlle bezig is met foto’s van harlekijnslakken en tubularia zoek ik hard naar een gymnota. Balen, het lukt me niet om er eentje te vinden. Na 25 minuten besluiten we wat dieper te gaan kijken. Hopelijk is het zicht dieper beter, want dat gebeurt wel vaker. We gaan tussen de pijlers door en laten ons zakken naar een meter of 12. Pfff, het zicht neemt met de diepte af. Beneden de tien meter is het zicht behoorlijk slecht met nog geen 50 cm. Jammer, maar helaas. Nog wel leuk als we ineens een snotolf zien. Mooi beest, maar met dit zicht is hier geen fatsoenlijke foto van te maken. We besluiten weer terug te gaan naar de pijlers. Verder zoeken naar een gymnota. Bijzonder dat de hoeveelheid tubularia enorm toeneemt zodra je onder de brug bent. We zoeken heel hard en Mariëlle vindt een vlokslak en  uiteindelijk toch een gymnota, die met zijn koppie helemaal weggestopt zit. Na een paar foto’s krijg ik de camera. Bijna 70 minuten is genoeg, geeft ze aan. Ik ga nog een kwartiertje door en vind nog twee brede ringsprietslakken. Ik doe mijn best om er nog een aardig plaatje van de maken. Lastig met al dat stof. Na een kwartier vind ik het prima en peddel op mijn gemak terug naar de trap. Onderweg terug nog een eikapsel van de vlokslak en opvallend veel jonge kleine zeesterren. Zodra ik even stil hang verbaas ik me weer over de enorme hoeveelheden harlekijnslakken en zeespinnen, die hier op een vierkante meter voorkomen. Plotseling gaat het steil omhoog en zie ik de aluminiumleuning weer verschijnen Het is weer mooi geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *