Dreischor parking

Grrrr, objectief probleem
Binnen twee dagen ben ik weer terug bij Dreischor. Ik heb er reuze zin in. Nieuwe flitser en een nieuwe snoot, mijn nieuwe wanten. Alles is nu weer goed voor elkaar. Heerlijk macro-opnamen maken van de donderpadden. Helaas is het wel wat druk met twaalf auto’s. Hopen dat er geen rij fotografen ligt bij de drie nesten. Even een broodje naar binnen werken en het water in. Helaas moet Mariëlle werken, dus ik kan nu gelijk beginnen met fotograferen. Bij de eerste donderdpad ligt al een fotograaf, dus ik zwem gelijk door naar het nest op de rifbollen. Het zicht valt behoorlijk tegen met zo’n 2,5 meter schat ik. Bij de rifbollen zie ik weer een fotograaf liggen. Een bekende als ik het goed zie. Altijd wat lastiger onder water om iemand te herkennen. Wat doe ik, vraag ik me even af. Gelijk maar doorzwemmen naar nest drie aan de oostzijde. Daar aangekomen zie ik dat er niemand ligt. Gelukkig, aan de slag dan maar. Het zicht is hier wel slecht met een krappe twee meter, maar voor de macro-opname zal dit niet heel veel problemen opleveren. Camera aan, flitser en snoot richten en hmmmmm, waarom lukt het scherpstellen niet ??? Camera even aan en uit, …… wat is dit nu, zwart scherm en de melding ‘Controleer de status van het objectief’. In mijn ooghoeken zie ik twee duikers die liggen te wachten om foto’s te maken. Ik geef aan dat zij mogen en ga een tien meter verder liggen om te prullen aan de camera. Soms gaat hij even aan en dan gaat het scherm weer op zwart en verschijnt die irritante melding weer. Gatfer, echt balen, ik had er heel veel zin in, maar dit is behoorlijk frustrerend. Na 40 minuten besluit ik op mijn gemak terug te duiken en bekijk nog wat driekantkokerwormpjes. Bij de steiger zwem ik toch nog even door naar het ondiepe donderpadnest. Nog even kijken of ik een plaatje kan schieten. De camera gaat weer aan, maar scherpstellen gaat wederom niet of heel moeizaam. Ik druk verdrietig af en ben na 70 minuten helemaal klaar met deze duik. Er liggen alweer twee duikers te wachten, ik ga eruit. Succes jullie, mijn dag was het niet 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *