Dreischor parking

Fles vullen, even kletsen, omkleden en klaar maken voor alweer de vijfde duik bij Dreischor deze maand. Het gaat niet lang meer duren voordat de jonge donderpadden uit zullen zwemmen. We laten ons het water in zakken en gaan direct richting de rifbol met nest van de gewone zeedonderpad. Het zicht is meer dan prima met een meter of zes. Mariëlle installeert zich voor de rifbol en begin met foto’s maken. Ik scharrel wat rond en na een paar minuten krijg ik in de gaten dat het fotograferen weer niet volgens plan gaat. De nieuwe flitser slurpt energie en flitst op verkeerde momenten. Grrrrr, we laten deze bol even voor wat het is en duiken door naar het oostelijke witte nest. Gelukkig hebben we voor de zekerheid de tweede flitser meegenomen. Bij het tweede nest zet ik de flitser aan. Hmmmmmm, dat duurt lang, waarom gaat het lampje niet branden? Ik schud wanhopig NEE naar Mariëlle. Ik zie haar onderwater allemaal lelijke dingen zeggen. We duiken langzaam weer terug en bezoeken alle nestjes. Geen foto’s vandaag, zo jammer. Na een half uur zijn we weer bij de trap en vlakbij het ondiepe nest. Ik sein Mariëlle of ze nog wil proberen een foto te maken, waarbij ik mijn lamp als lichtbron wil gebruiken. Hopelijk is mijn lamp sterk genoeg om bij te lichten. We maken ruim tien foto’s en het lijkt best aardig te lukken. Mariëlle is haar motivatie behoorlijk kwijt en gaat er uit. Ik zwem ondiep nog een paar minuten naar het westen om te kijken of ik nog een nestje kan vinden. Ik vind een vers nest en dan besluit ik er na drie kwartier ook maar uit te gaan. We breken een omkleedrecord en rijden binnen 15 minuten al van de parkeerplaats weg. In de avond wil ik de camera opruimen die nog ligt te weken in zoetwater. Ik trek ineens wit weg en zie het probleem. Wat een ongelofelijke ………. ben ik geweest. In de flitser zit geen O-ring en zelfs geen batterijen. Ik giet al het zoute Grevelingenwater in de wasbak. Op hetzelfde moment ongeveer komt Mariëlle erachter dat de camera om niet verklaarbare reden is ingesteld op rode ogen correctie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een soort invulflits. Nu begrijpen we ineens waarom de camera zo langzaam was geworden en de flitser niet op het juiste moment zijn werk deed. We kijken elkaar aan. Deze twee domste onderwaterfotografen van Nederland wonen onder een dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *