Dreischor, het gemaal

Alweer zes weken geleden dat ik in het water lag. Het komt er telkens niet van. Slecht weer, harde wind, getij niet naar ons zin, veel regen, andere afspraken en dan ben je ineens zes weken verder. Wederom valt het tij niet gunstig, dus ik besluit weer eens bij het gemaal van Dreischor te gaan kijken. Ik ben alleen, het is miezerig en mistig weer. Wel is het windstil en er zwemmen wat eenden rond het gemaal. Ik kleed me op mijn gemak om en klim over de dijk en ga te water. Het zicht is zeker 6 meter en het water is alweer 7 graden. Ik duik rechtuit en ga over het oude onderwaterdijkje en zak dan dieper naar een meter of vijf. Door de mist is het best donker en grauw. Gelukkig twee flitsers om de boel een beetje op te frissen. Ik oefen een beetje op een spons en speel een beetje met de flitsers, totdat het stof op de foto’s weg is. Ik zoek hard naar iets interessants om vast te leggen, maar kan niet veel vinden. Ineens valt mijn oog op een afwijkende schep in een Japanse oester. Volgens mij een bonte mantel. Ik zie geen oogjes of tentakels tussen de twee kleppen. Vermoedelijk is hij dood. Ik maak toch een paar foto’s van deze bijzondere waarneming. Ik de verte zie ik het gemaal al opdoemen. Helaas wordt het zicht in de laatste tien meter ook ineens een stuk minder. Ik besluit de standaard foto van scheef voor het gemaal te maken en ga vervolgens wat meer richting de staanders. Nu het hele gemaal erop staat wil ik ook nog wat close-up foto’s maken van de locale begroeiing hier. Met de flitsers weet ik weer wat kleur op mijn scherm te krijgen. Ik besluit om eens een foto van de achterzijde te maken. Jammer dat Mariëlle er niet bij is. Een duiker zou toch beter staan op de foto’s. Na drie rondjes gemaal zak ik nog even de diepte in, maar beneden de tien meter is het zicht zeer matig. Ik duik ondiep weer terug. Ik lig er alweer bijna 70 minuten in en heb het voor het eerst weer wat fris. Na flink doorpeddelen ben ik snel bij de in- of uitstap. Een lekker cup à soupje om wat op te warmen, nog even de fles weer vullen en dan weer naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *