Nieuwe Kerkweg en Dreischor, parking

Wow, alweer een half jaar geleden dat we samen in het water lagen. We hebben eigenlijk de gehele koude winterperiode overgeslagen. Vandaag twee duikjes in de Grevelingen gepland. De eerste is bij de Nieuwe Kerkweg. Doel is om te kijken of er weer een explosie is van rosse sterslakken op het diepe rif. In tegenstelling tot vorig jaar is het zicht op diepte nu echt prima. Helaas geen rosse sterslakken ditmaal. Balen, maar wel een prima duik. De zakpijpen beneden zijn heel fraai en we komen diverse zeenaalden tegen. Van diep tot ondiep zitten nu de brede ringsprietslakken. Wat een fotogenieke beestjes zijn dit toch. Op de terugweg vinden we een vorskwab in een spleet op een meter of twaalf. Foto’s maken is nagenoeg niet mogelijk omdat het dier heel diep zit en we hier geen flitslicht kunnen krijgen. Na een uur staan we weer op de kant. Heerlijke duik, wel erg onhandig dat ik mijn computer was vergeten. Onderwater besef je pas hoe vaak je op dat ding kijkt. Nu vertrouw ik wel blindelings op Mariëlle, maar volgende keer effe opletten met inpakken.
Na een lekker broodje kroket bij de snackbar het Koepeltje, omdat Effe Pauze op woensdag gesloten bleek te zijn, rijden we naar Dreischor. Het is heel rustig en we liggen snel in het water. We doen een half rondje rifbollen en bezoeken de metalen stelling, het paaltje en ‘het raam’. In het water zitten heel veel klepelklokjes en zeedruifjes. Drama om deze te fotograferen. We vinden twee grote noordzeekrabben en natuurlijk weer een paar brede ringsprietslakken, maar niet zoveel als er bij de Nieuwe Kerkweg zitten. Als we even goed kijken zien we ook talloze tergipes en hun ei-kapsels op het rif. Als Mariëlle er na 35 minuten uit gaat duik ik nog een rondje. Ik besluit mijn best eens te doen op de zeedruifjes en de blonde grondels. Op zich ben ik na een half uur ploeteren redelijk tevreden. Bij de steigerpaal blijf ik nog een paar minuten hangen voor het vastleggen van een harige spookkreeft. Op mijn hardloopstopwatch zie ik dat ik er weer 75 minuten in heb ik gelegen. De safety stop was zeker lang genoeg, maar volgende keer weer mijn duikklokkie weer mee. Dat duikt een stuk handiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *