Zoetersbout en Zeelandbrug

Vandaag wordt er slecht weer voorspeld, maar voor het zover is eerst even lekker duiken. De eerste duik is bij Zoetersbout. Hier moet nog een snotolf zitten en hier zijn afgelopen week al activiteiten van sepia’s waargenomen. Er staan drie auto’s, dus lekker rustig. Na het omkleden klauter ik de dijk over en ga via de betontrap te water. We zitten 3 uur voor LW, dus de leuning is lang genoeg. Onderwater blijkt het zicht maar een halve meter te bedragen. Heel spijtig. Ik kan de stokken met moeite vinden. Ik zie geen sepia’s en met dit zicht laat de snotolf zich ook niet zien. Wel kom ik een mooie zeedahlia tegen op 9,6 meter diepte. Foto’s lukken niet. Ondiep probeer ik nog wat snotolfjes te vinden onder de wakamebladeren. Helaas vind ik alleen maar geknikte aasgarnalen. Ik probeer hier nog een foto van te maken, maar het is heel lastig. Ik ga er maar uit. Hopelijk is het zicht bij de brug zo meteen wat beter.
Door het slechte weer is het ook niet druk bij de Zeelandbrug. We zitten midden in het sepiaseizoen, maar er staat maar een auto of tien. Ik vul mijn fles even bij en krijg nog wat uitleg over de nieuwe software update van de vul-app door Leendert. Na de boterhammen kleed ik mij om en ga ik te water onder de brug. Zicht is niet top, maar wel een stuk beter dan bij Zoetersbout. Via de pijlers ga ik naar het oosten. Op zo’n twee meter van de pijler kom ik een mooie zeedahlia tegen. Dit is een hele mooie. Vervolgens duik ik een groot aantal sepiatentjes af richting het oosten. Nergens zijn eitjes te bekennen. Ik ga richting de 10 meter en keer om richting het westen op de knik van het talud. Heel veel kokerwormen, botervis en ineens zie ik een boompjesslak. Wauw, wat leuk dat is alweer lang geleden dat ik die vond. De camera kan weer aan het werk. Bij het stalenframe ga ik weer wat ondieper en duik ik via diverse sepiatentjes door richting het westen. Op twee stokken vind ik verse eitjes, maar geen sepia’s te bekennen. Omkeren en weer terug naar de pijlers. Hier nog wat rondgescharreld, maar het is hier best druk met duikers. Ik besluit weer over te steken richting de dijk en na 80 minuten kom ik tien meter naast de trap weer boven. Leuke duik door de vondst van de boompjesslak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *