Zeelandbrug

Eindelijk weer een keertje met Mariëlle op pad. Samen is toch een stuk leuker dan al die soloduikjes. Bij de trap erin en gelijk richting de diepte om te kunnen struinen op het plateau tussen de eerste en tweede pijler. We kwamen zes soort slakken tegen: ruwe wratslak, bruine plooislak, brede ringsprietslak, blauwtipje, millenium wratslak en de harlekijnslak. Ook op de vlakte een mooie rode zeedahlia gevonden. Na ruim 35 minuten keren we weer terug naar de kant en ondiep nog even bij de oostelijke sepiastokken gekeken. Niets bijzonders gevonden of gezien. Tijdens de safety-stop wel heel leuk om weer eens een gehoornde slijmvis te zien. Hij bleef lang zitten, maar bij de foto was hij snel vertrokken.
Na de eerste duik besluiten we een tweede duik bij de brug te gaan maken. Lekker driften van de brug naar de tweede trap. Eerst even alles uit, wat eten en de beide flessen weer vullen. Na 70 minuten staan we weer onderaan de trap. Het stroomt harder dan we dachten. We laten ons snel zakken naar een meter of 11 à 12. Eigenlijk is het oncomfortabel hard de stroming. Na ruim 15 minuten gaat de stroming weg. Misschien kwam het omdat we nog onder invloed waren van de pijlers. Het blijft een beetje onduidelijk wat de reden was. Vervolgens nog 45 minuten relaxed gedoken. Noordzeekrab, kreeften, ruwe wratslakken, harlekijnen en brede ringsprieten. De tweede trap is toch weer verder dan we dachten zien we als we na 50 minuten even boven gaan kijken. Het laatste deel duiken we ondiep op 1,5 tot 3 meter en we komen veel scholen met jonge vis tegen. Leuk zoals deze hangen in het ondiepe water boven de diverse soorten zeewier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *