Zeelandbrug

Alweer een jaar geleden dat Timo heeft meegedoken. We gaan driften van de tweede trap naar de pijlers. Bij de tweede trap laten we ons zakken tot een meter of twaalf en dan naar het oosten. Timo is het nog niet verleerd en duikt prima. Langzaam stijgen we gedurende de driftduik op. Onderweg veel ruwe wratslakken, harlekijnslakken, bruine plooislakken en millenium wratslakken. Ineens zie ik een gestippeld mosdierslakje. Dat is alweer lang geleden. Ik sein naar Mariëlle en en Timo. Het is een ieniminie exemplaar, dus de loep wordt er even bijgepakt. Mariëlle gaat een foto maken en wij wachten even. Helaas maken we te veel stof tijdens het wachten en we zijn Mariëlle kwijt. Balen, na een minuutje zoeken stijgen Timo en ik langzaam op en maken een veiligheidsstop op 5 meter en driften langszaam verder richting de trap. Halverwege de stop zie ik ineens Mariëlle haar vinnen. Gelukkig en we duiken weer gezamelijk verder en laten ons weer wat zakken. We zien veel kreeften, fluwele zwemkrabben, talloze pauwkokerwormen en sepiaatjes. We komen uit bij de laatste van de drie pijlers. We scharrelen hier nog wat rond, maar het zicht is heel slecht en we gaan richting de trap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *