Strijenham

Na mijn natte duik bij Anna Jacobapolder even wat meer tijd genomen dan normaal om mijn onderpak een beetje te laten drogen. Bijna 45 minuten staan kletsen met een wandelaar, die van alles over duiken en wandelen vroeg. Vervolgens wat vaart maken omdat ik nog wel een uurtje wilde kunnen duiken. Onderpak blijft nat en koud aanvoelen, dus helemaal top gaat het niet worden. Het is bijna hoog water dus het is eenvoudig te water gaan. Ik laat me zakken en zie dat hoe dieper ik ga hoe beter het zicht wordt. Rond de 10 meter bedraagt het zicht ruim 5 meter. Wauw! Ik ga op zoek naar anjelieren maar die lijken er al niet meer zoveel te staan. Op een van de diepere sepiastokken vind ik een paling. Ik besteed veel aandacht aan de foto en benadering van het dier. Deze lijken zeldzamer dan het zeepaardje tegenwoordig. Na een paar mooie plaatjes duik ik verder over het zand. Uiteindelijk kom ik op ruim achttien meter diepte en besluit weer ondieper te gaan en te keren. Ik zie nog wat eitjes van de ruwe wratslak, maar de slak zelf kan ik niet vinden. Op de ondiepe richel rond de 2,5 meter zoek ik naar steenslijmvissen. Helaas kan ik deze niet vinden, maar wel een vijftal lipvissen. Dit is best een bijzonder aantal. Tevreden klauter ik na ruim een uur weer op de kant. Het was weer een mooie duikdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *