Nieuwe Kerkweg

Vandaag zijn we bij de Nieuwe Kerkweg. We hebben afgesproken om weer eens de diepte in te gaan. Vanaf de steiger schieten we kompas richting de boei en duiken rechtuit tot we op een meter of 20 à 21 zitten. Het is hier heel fraai en we genieten van deze mooie plek. Af en toe zien we een brede ringsprietslak, die allemaal onhandig zitten voor een foto. Op diepte zijn ook opvallend veel snotwormen. Weinig fotogeniek, maar we wagen er toch wat foto’s aan. Een foto van deze worm ontbreekt namelijk nog in onze bibliotheek. Verbazingwekkend dat Mariëlle me ineens een jonge dahlia aanwijst. Grappig dat ze ook zo diep zitten. Deze gaan we echter nooit meer terugvinden beseffen we nadat we de foto hebben gemaakt. Na een minuut of 25 gaan we weer wat ondieper en komen we rond een meter of 13 een wijde mantel tegen. Nadat Mariëlle wat foto’s heeft gemaakt duiken we door over de betonnen platen scheef naar de dijk toe. In de spleten zitten diverse steenbolken en ook een mooie vorskwab. Hoe ondieper we komen hoe meer noordzeekrabben we tegenkomen in alle soorten en maten. Bij de dijk aangekomen maken we rond de 5,5 meter onze safety-stop en slaan rechtsaf om nog even de
dahlia’s te bekijken. We zijn echter allang voorbij de dahlia’s, want als we even boven water gaan kijken zitten we ver ten westen van de instap. Ondiep duiken we rap naar de trap. Ik moet heel nodig naar de toilet. Na de duik nog een overheerlijke uitsmijter bij Even Pauze gegeten. Het was weer een mooi duikdagje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *