Stavenisse

Alweer een tijd geleden dat we in het water lagen. We hadden als plan het zuidwesten van de Oosterschelde te bezoeken, maar gezien de straffe wind op de kant geen goed idee. We zetten koers richting Stavenisse op Tholen. Een uur voor kentering gaan we te water. Er is nog een andere duiker aanwezig, die 15 minuter eerder het water in loopt. Het is even wennen, want ondiep valt het zicht even wat tegen, maar van een meter of zes hebben we zeker een twee meter zicht. We komen direct verschillende ruwe wratslakken tegen. Deze naaktslak is inmiddels wijd verspreid door de Oosterschelde. Verder veel jonge botervis. Tussen het wakame zoek ik nog naar jonge snotolf, maar helaas geen succes. Langzaam zakken we af naar een meter of twaalf. We zien diverse sepiatentjes, maar geen intktvissen of sepia’s en ook geen eieren. Wel veel kokerwormen op de zandbodem. Mariëlle laat me een gestippeld mosdierslakje zien. Jeetje, vorige maand al in de Grevelingen en nu voor ons ook voor het eerst bij Stavenisse. Na 35 minuten gaan we langzaam weer omhoog en we draaien weer richting de instap. Diverse scholen met jonge steenbolken schieten voorbij. Wederom weer botervis en diverse grondels. Als we rond de zes meter zitten wordt het zicht best slecht en we laten ons weer een paar meter zakken. Diverse ruwe wratslakken en nog tweemaal een stippeld mosdierslakje. Erg mooi en fotogeniek gekleurde slak. Ik doe mijn best op de foto’s, maar wordt toch steeds afgeleid door pijn in mijn knie. Mijn blessure blijft me achtervolgen. Als ik na tachtig minuten boven kom en mijn vinnen uitdoe voelt mijn rechterknie niet heel top. Op de terugweg nog even vullen bij het Shell-station vlakbij de Oesterdam, maar helaas, de boel blijkt niet meer te werken. Jammer genoeg met lege flessen naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *