Plompe Toren

Vandaag de eerste zomerse dag met dertig graden. We besluiten dat we weer eens naar de Plompe Toren gaan. Hier komen we niet heel vaak. Met deze temperaturen kun je hier na het omkleden heel snel in het water liggen. We zijn samen met nog een ander buddypaar. We wisselen nog wat duikinfo uit. Beide dames hebben duidelijk meer ervaring bij de Plompe Toren. Vervolgens pak dicht ritsen en alles omhangen. Binnen een paar minuten liggen we in de Oosterschelde. Met 15 graden heerlijk. We duiken ongeveer rechtuit en maken snel diepte. De eerste meters zijn nog wat stoffig, maar al gauw loopt het zicht op naar een goede drie meter. De talloze oranje en witte anjelieren kenmerken het landschap. Continu zwemmen er steenbolken langs in allerlei maten. Botervissen zijn ook rijk vertegenwoordigd op het rif. Rond de 15 meter buigen we licht naar links en volgen we een steil stuk met veel rots. Ik vind een mooie gehoornde slijmvis met een nestje. De eitjes glimmen mooi goudkleurig op. Het is hier heel fraai begroeid met haringgraat en andere zachte begroeiing. We zakken steeds dieper, maar als we op ruim 18 meter zitten geef ik Mariëlle een seintje dat we moeten draaien. Ik heb nog 100 bar en we zitten best een stukje uit de kant. We keren en komen nog vijfmaal een gehoornde slijmvis tegen. Uit diverse gaten kijken noordzeekrabben ons aan. Eentje heeft een blauwe vislijn aan een van zijn poten. Ik pak het dier vanachter beet. Pffff, die beesten zijn echt sterk. Mariëlle probeert de lijn los te peuteren. Helaas is het onduidelijk hoe de lijn zit en na een paar minuten vervolgen we onze weg naar boven. Sorry jongen, heeft je enkel stress opgeleverd. Vanaf acht meter wordt het weer stoffiger. Op vijf meter nog even een stop en dan komen we dertig meter oostelijk van de trap weer boven. Heerlijk duikje en ditmaal niet heel veel last van mijn knie. Gauw het pak uit en op weg naar een ijsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *